Barbus titteya Nuttige Gids: Verzorging, Voeding

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Start ” Warm Water Aquarium ” Cherry Barbel

Artikel Index

Description

De Cherry Barbel of Barbus titteya, is een van de meest voorkomende en favoriete aquarianen van de ovipareuze vissen. Niet tevergeefs komt uit een heel gewone familie in aquaria, de Cyprinids.Er zijn veel redenen waarom de Cherry Barbus zo gewaardeerd wordt. Ik zou de nadruk willen leggen op de aantrekkelijke kleurstelling, maar ik zou niet vergeten dat het een vis is die gemiddeld vier jaar kan leven. Zijn naam, Cherry Barb, is te danken aan de spectaculaire kersenrode kleurstelling die de mannetjes aannemen tijdens de paaiperiode. Het is een vis die geschikt is voor een klein aquarium, aangezien hij slechts ongeveer vijf centimeter meet wanneer hij zijn volwassen stadium bereikt. Het meest spectaculaire aan deze vis is zijn kleur. De mannetjes krijgen een heldere kersenrode tint als ze in de paartijd zijn. Het vrouwtje heeft een kleur die varieert van donkerbruin tot licht. Een ander verschil met de mannetjes is dat ze iets meer afgerond zijn.
Het ventrale gebied is lichter, witgeelachtig.

Verdeling en habitat

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 Water Test Strips

 • EasyTest met 50 waterteststrips.
 • Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut.

  Nitrieten (NO2) van 0 tot 10 mg/l.

  Meten de pH van 6,4 tot 9,0

  Zie biedt

  Ze zijn inheems en inheems in Sri Lanka, waar ze te vinden zijn in beken en kleine rivieren (Kelani en Nilwala) met een overvloed aan vegetatie en ontbindend materiaal. Voor de omstandigheden in het aquarium is een aquarium met een overvloedige vegetatie en drijvende aquariumplanten nodig, waarbij de temperatuur tussen 20ºC en 28ºC moet liggen en de pH van het water tussen 6,5 en 7,5 moet zijn. Als we de bodem in donkere tinten, de schoonheid van de kersenbarbeel zal meer worden benadrukt.
  Het is niet al te belangrijk de decoratie, hoewel ze waarderen dat we wat wortels of drijvende stammen, als we niet toevoegen drijvende planten,
  >Ze als dat er beweging van het water in het aquarium, het herinnert hen veel van de stromen van hun rivieren van oorsprong. Een goed idee zou zijn om een buitenfilter met veel kracht in het aquarium te plaatsen. Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

  Diete

  Ze zijn omnivoor, zullen alle soorten droog kunstmatig voedsel accepteren, hoewel we levende prooi moeten leveren op basis van kleine insecten en wormen, vooral in het broedseizoen.
  Zal zonder problemen Daphnia of Artemia accepteren, hoewel het hun dieet moet aanvullen met plantaardig voedsel zoals algen en als we niet bij de hand hebben, snijbiet, spinazie…

  Supermarkt Nr. 1Tropische supervit Premium Main Lining Flake, Voering voor alle siervissen, 1st Pack (1 x 250 ml) Vlokken Mix van 8 verschillende Magic Flake; Met Vitamine C; Met Beta Glucan; Geschikt voor alle siervissen RebajasSuperventas No. 2Sera Vipan Flake Food – Pack van 1 x 1000 ml Compleet basisvoeder voor aquariums met vissen van verschillende soorten; Uitgebalanceerde samenstelling.

  De kersenbarbeel is een rustige vis, onder bepaalde omstandigheden. Als we een enkele kersenbarbeel in het aquarium kweken, wordt hij agressief.
  Zoals andere Barbelen hebben ze meestal geen last van de rest van de soorten in het aquarium. Hun voortplanting in het aquarium is relatief eenvoudig, zolang we maar de juiste omstandigheden creëren. Het water moet een licht zure pH-waarde hebben, waardoor het te neutraal wordt.

  Het zijn geen vissen die veel om hun eieren geven. Als we het proces willen beheersen, moeten we een iets kleiner aquarium of een kweekaquarium krijgen. De verlichting moet laag zijn, en we moeten proberen een gaas te maken voor de bodem van het aquarium, zodat we voorkomen dat de eieren die de bodem van het aquarium bereiken, worden opgegeten door de volwassenen. Als ze in het gebruikelijke aquarium worden gehouden, zullen ze hun eieren leggen op planten met fijne blaadjes, dus we moeten overwegen of het een goed idee is om de volwassenen te houden nadat het kuitschieten heeft plaatsgevonden, want als ze een kans hebben zullen ze de eieren opeten. De eieren komen 24-48 uur na het leggen uit. De pootvis moet worden gevoed met infusoria tot ze Artemia nauplii of soortgelijk voedsel kunnen gaan eten.

  Bodemreiniger voor UEETEK grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon Vacuümwaterfilter Sifon Filterreiniger

  Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

  Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

  Zie biedt

  Foto’s van de kersenbarbeel

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.