Cornuta Satisfactory Cowfish. Gids: Compatibiliteit van zorgvoedsel

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Home ” Koudwateraquarium ” Percasol

Artikel Index

Beschrijving

De Zonvis of Percasol is een koudwatervis van de Centrarchidae-familie, afkomstig uit Noord-Amerika. De wetenschappelijke naam, Lepomis gibbosus, verwijst naar de bult die dit ras heeft.
Het zijn zeer aantrekkelijke vissen, ideaal voor het kweken in een vijver meer dan voor een aquarium, hoewel ze in een koudwateraquarium kunnen worden opgenomen.
Ik ben meer geneigd tot het kweken in een vijver, omdat…hoewel ze rustig zijn en alleen territoriaal worden in de broedtijd, zijn het vleesetende vissen die niet zullen aarzelen om vissen van kleiner formaat te eten.

Morfologie

In het wild kunnen de Percasolvissen wel 40 centimeter bereiken, maar in onze wateren en in een vijver of aquarium is het moeilijk om verder te gaan dan 20 centimeter, en de meest voorkomende meting is ongeveer 10 centimeter. Het heeft een relatief hoog lichaam, vooral omdat het zijdelings gecomprimeerd is en een soort bult heeft, waardoor het lijkt alsof het groter is.
Het heeft een enkele rugvin met een centrale depressie, die de doornuitstralen van de voorkant en de achterkant van de vin verdeelt, veel zachter en vertakt. De borst- en rugvinnen zijn langwerpig en iets spits toelopend.
Het heeft een aantrekkelijke kleurstelling, met een oranje of geelachtige ventrale zone, terwijl de zijkanten van de vis een rij blauwgroene vlekken hebben die in sommige gevallen lijken samen te komen om kronkelende patronen te vormen. Er zijn geen grote verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes, behalve wat betreft hun grootte, waarbij de mannetjes iets groter zijn dan de vrouwtjes. Ze zijn donkerder in de mannetjes en omgeven door rood, terwijl in de vrouwtjes de vlekken lichter zijn en omgeven door oranje, waardoor de indruk wordt gewekt dat de vis “oren” heeft.

Verdeling en habitat

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 waterteststrips

EasyTest met 50 waterteststrips.

Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut. Op dit moment en omdat het zonder onderscheid in verschillende landen is ingevoerd, kunnen we het op verschillende plaatsen in de wereld vinden, omdat het een vis is die zich zeer goed aanpast aan verschillende soorten waterkwaliteit. Het overleeft ook goed in kleine stroompjes en rivieren.
In Spanje worden ze beschouwd als een invasieve soort, en een ernstige bedreiging voor inheemse soorten.

AquaClear Filter System 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Aquarium Feeder… Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

Aquariumomstandigheden

Zoals ik in het begin al zei, zijn ze voor mij meer typisch voor vijvervissen dan voor kweekvissen in een aquarium, in ieder geval zijn koudwatervissen die perfect in een aquarium kunnen leven, als we de juiste omstandigheden bieden:
p>>Temperatuur: Tussen 17 ºC en 22 ºC. In een vijver, wanneer de temperatuur onder 12ºC daalt, gaat hij in winterslaap. Tussen 10º en 15º

Ze passen zich aan vele situaties aan. Het zijn terreinvissen, die ook in een vijver zonder filtratiesysteem en met een laag zuurstofgehalte in goede conditie kunnen worden gehouden. Ze leven graag in aquaria of vijvers met een flinke hoeveelheid vegetatie. De bodem van het aquarium moet bestaan uit fijn grind, dat hun natuurlijke leefomgeving simuleert. Ze hebben een groot aquarium nodig waar ze ruimte hebben om te zwemmen, idealiter zo’n 200 liter.
Zoals ze grote eters zijn, accepteren ze ook gedroogd, bevroren of gevriesdroogd kwaliteitsvoedsel.
Sterk>In het aquarium en de vijver eten ze graag droogvoer voor koudwatervissen. Ze kunnen perfect samenleven in een vijver met bijvoorbeeld koikarpers. Ze worden territoriaal en agressief in het broedseizoen. De mannetjes bouwen het nest op het zand. Elk mannetje kan meerdere vrouwtjes in hetzelfde nest voortbrengen. Zodra het nest is gebouwd, zwemt het paar in cirkels over het nest en laat het met regelmatige tussenpozen eitjes en sperma los. Ze kunnen tot 1000 eieren leggen.De eieren zullen na 7 dagen uitkomen, en 11 dagen na het uitkomen zal het mannetje klaar zijn om een ander kuitschieten met hetzelfde of een ander paar voor te bereiden.

Bottom Cleaner voor UEETEK Gravel Cleaner Aquarium Batterij Operated Siphon Fish Tank Vacuum Water Filter Siphon Filter Cleaner

  Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

  Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

  Zie biedt

  Pictogrammen en foto’s Percasol

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.