Cyclidocyte Vault Cichlasoma Nigrophasciatum Zorggids

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Start ” Het aquarium ” Hoeveel vissen kan ik in een aquarium plaatsen Een van de vragen die ik meestal krijg is Hoeveel vissen kan ik in een aquarium plaatsen.
Gelukkig zijn er zoveel vissoorten die we kunnen verwerven en verzorgen, met zo’n verscheidenheid aan vormen en kleuren, dat we ze allemaal graag zouden willen hebben. Het is alsof je in een gratis buffet gaat, je weet dat je het niet allemaal kunt eten, maar je zou het graag doen. Is er een manier om te weten hoeveel vissen ik in een aquarium kan plaatsen? Ja. Er zijn enkele “basis” regels, maar we moeten altijd ons gezond verstand gebruiken. Het is beter om standaard te zondigen en veel ruimte te hebben dan standaard te zondigen en samen te zitten, wat zal leiden tot stress en ziekte. hoeveel vissen kan ik in een aquarium plaatsen

Artikel index

Een liter aquariumwater, voor elke centimeter vis

Er is een vrij algemene regel in de aquaristiek, om vast te stellen wat het juiste aantal vissen is dat we in een aquarium kunnen plaatsen

p>. Deze regel stelt dat we een liter water moeten reserveren voor elke centimeter vis. Een vis die 10 centimeter lang is, zou dus 10 liter water nodig hebben.
Het probleem dat we hebben als we generaliseren is dat we geen rekening houden met de duizenden mogelijke variabelen. Voor kleine tropische vissen, zoals tetras, bettas of platies, is het reserveren van een liter of beter twee liter water per centimeter vis een goede maatstaf. Om te bepalen hoeveel ruimte elke vis nodig heeft, als we het over Afrikaanse cichliden hebben, meer als ze Amerikaans zijn en we een goed beplant aquarium hebben, of als we het over vissen als koi en goudvissen hebben, die meestal veel vuil maken…maken we weinig ruimte.
Er zijn aquarianen die 10 liter water per centimeter vis aanbevelen, voor deze soorten vissen die veel groeien of die erg vies worden.
Maar we vergeten nog een ander detail, zoals
de agressiviteit of territorialiteit van de vissen. Die dominante soorten en die graag hun ruimte in het aquarium bepalen, zullen een groter aquarium nodig hebben.
Samenvattend zullen we rekening moeten houden met de volgende voorwaarden, om te bepalen hoeveel vissen we in het aquarium kunnen hebben:
Sales AquaClear Filtersysteem 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Fish Feeder Aquarium … Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

 • De kwaliteit van het afval dat afkomstig is van elke vissoort. Grotere variëteiten hebben de neiging om meer afval te produceren en zullen meer ruimte nodig hebben. Een beginnersfout is niet na te denken over hoe groot onze huisdieren zullen zijn als ze volwassen worden; een jonge guppy is 1 centimeter lang als we hem kopen, een volwassene is 5 centimeter lang. Wees voorzichtig met het aantal mannetjes en vrouwtjes dat u introduceert.
 • Wanneer u het aantal vissen berekent dat kan passen, met behulp van de typische regel van een liter per centimeter vis, moet u er ook rekening mee houden dat het aquarium niet alleen over vissen en water gaat: er zijn planten, decoratie, filters…het nuttige volume zal uiteindelijk minder zijn.

Zuurstofuitwisseling in het aquarium Berekening van de oppervlakte

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 waterteststrip.

EasyTest met 50 waterteststrips.

Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut.

Nitrieten (NO2) van 0 tot 10 mg/l

Meten de pH van 6,4 tot 9,0.

Zie biedt

Tot nu toe hebben we commentaar gegeven op de “fysieke” ruimte die de vis nodig heeft om te leven, maar we hebben het niet gehad over een andere van zijn behoeften: de zuurstof. Ik weet niet of u dit weet, maar als ik het u niet vertel, worden de gassen aan het oppervlak van het aquarium uitgewisseld, zodat het aquarium kooldioxide (CO2) en de zuurstof die in de lucht aanwezig is en die nodig is voor het leven van de vissen, in het water terechtkomt.
Er is een regel die de oppervlakte van het water berekent om te bepalen hoeveel vissen ons aquarium kan houden, afhankelijk van deze uitwisseling van gassen. Deze regel zegt dat een aquarium één centimeter vis per twaalf vierkante centimeter kan houden. De berekening zou als volgt zijn: koudwatervissen: 62 vierkante centimeter voor elke centimeter vis. tropische vissen: 26 vierkante centimeter voor elke centimeter vis.

Deze regel heeft ook gebreken, zoals het niet in aanmerking nemen van het totale aantal liters van het aquarium, zodat grotere en kleinere aquaria worden benadeeld wat betreft het aantal vissen dat ze kunnen hebben.
Zoals we veralgemenen, houdt het geen rekening met de bijzonderheden van elke vis: territorialiteit, agressiviteit of soort. Gidetabel: Bereken hoeveel vissen ik in een aquarium kan plaatsen. Ik heb geprobeerd een aantal tabellen te maken, die als leidraad dienen om te bepalen hoeveel vissen je in een aquarium kunt hebben.
Als een basistabel moet u soorten en maten combineren, zodat u uw eigen conclusies kunt trekken:

Bodemreiniger voor UEETEK grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon Vacuüm waterfilter Sifonreiniger Filter

 • Het artikel is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …
 • Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

  Zie biedt

  Hoeveel vissen kan ik in een aquarium van 40 liter plaatsen

  Tetra Neon 5 cm lang als een volwassene en 1 gr gewicht cm/liter cm/gebied 5 9-108- 9 Schubben of Engelenvissen 15 cm lang in volwassen toestand en 20 gr gewicht cm/liter cm/gebied 1 0 2 Goudvis 20 cm in volwassen toestand en 20 gr gewicht gr/liter cm/gebied 10 2Hoeveel vissen kan ik in een aquarium van 80 liter plaatsen Tetra Neon 5 cm lang in een volwassen stadium en 1 gr gewicht cm/liter gr/liter cm/gebied 1018- 19 12 schubben of engelenvissen 15 cm lang in de volwassen toestand en 20 g in gewicht cm/liter gr/liter cm/gebied30 4 Goudvis 20 cm in de volwassen toestand en 20 g in gewicht cm/liter gr/liter cm/gebied 2 0 3Hoeveel vis kan ik in een 120-tal vissen kwijt? liter

  Tetra Neon 5 cm lang in het volwassen stadium en 1 gr gewicht cm/liter gr/liter cm/gebied14- 15 27-28 15 schubben of engelenvissen 15 cm lang in volwassen toestand en 20 gr gewichtcm/litergr/litercm/gebied 6- 8 15 Goudvis 20 cm als volwassene en 20 gr gewicht cm/liter gr/liter cm/gebied 30 3-4 delen in je netwerken. …
  FacebookPinterestTwitterLinkedin

  Andere ideeën die je misschien interesseert:

   Oscar 29 mei 2019 om 20:36 uur Hallo, allereerst gefeliciteerd met de geweldige site die je hebt en ik denk dat het een grote hulp is voor nieuwelingen zoals ik op het gebied van aquaristiek. Ik ben onlangs begonnen met de wereld van de aquariofilie en ik heb mijn twijfels om de vissen te zetten, ik heb de filtercyclus afgerond, het aquarium heeft enkele maten van 80X32x45 cm geplant, met rotsen, wortels en wit grind. waar ik 60l water inging tot ongeveer 26 º tot 27 º met een PH van 6,5 tot 7. meer oxygenator. De vissen die ik zou willen zetten zijn:6 coridoras (van verschillende soorten)3 otonciclus mini4 platys (3 vrouwtjes 1 mannetje)6 barbos cereza of “4 mollys “2 ramirrezzi (een paar) of “8 borrachitos” of “8 neones””los de negrita son los prefiertas “¿ que me aconseja? estan bien de numero para el espacio? y ¿que especies cambiarias o retirarían o que mezcla realizarían con los peces que me gustan para las condiciones que tengo del acuario? dank u voor uw hulpResponderadmin 31 mei 2019 om 10:29 uur Hi OscarI denk dat er veel vis, je hoeft alleen maar te kijken naar de charts.choose tussen corydoras en otociclus…Ik zou gaan voor de eerste, het is niet handig om zo veel bodem fish.platys, mollys…Ik zou gooien ramirezzi…dronken of neon. Wat betreft het aantal, verminder… het is beter dan over de ruimte, dat de vissen stress hebben door gebrek aan ruimte. Een knuffel. Responder

   Angelica Jocelyn 23 juni 2019 om 4:05 uur Hallo Ik had 3 mollyvissen in een bak van ongeveer 20l, om een of andere reden na twee weken stierf een van de vissen, en ik realiseer me dat een andere van de overgebleven vissen vreemd beweegt alsof het stuiptrekkend was, ik scheidde het volgens de instructies, maar ik weet niet wat er met het gebeurt of welke behandeling moet worden gegeven. Responderadmin 23 juni 2019 om 8:20 uur Hallo AngelicaHet kan een parasietaanval zijn Heb je het goed waargenomen? Ik laat u een link naar de meest voorkomende ziekten van aquariumvissen: https://www.pecesdeacuarios.net/enfermedades-de-los-peces-de-acuario/Un hug.ResponderSabby 26 januari 2020 om 9:11 uur Hallo!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.