De BESTE TAFELS VOOR WATERDIENST 2020 Goedkoop

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Hot Water Aquarium Home ” Bicolor Labeo>ul>

 • Wetenschappelijke naam: Epalzeorhynchos bicolor
 • Gemeenschappelijke naam: Labeo bicolor, roodstaarthaai, zwarte haai

  Aquariumgrootte: 150

  Temperament: Solitair en territoriaal

  Temperatuur: 22ºC tot 26ºC

  pH: 6. 5 tot 7,5

  Lengte: 12 tot 15 cm

  Artikel Index

  Beschrijving

  Strang>De Bicolor Labeo is een cyprinide die veel voorkomende namen heeft, waarvan sommige echt uniek zijn als roodstaarthaai of zwarte haai.
  Het morfologische aspect en het gedrag in het aquarium kunnen ons aan haaien doen denken, omdat het een zeer solitaire en territoriale vis is die niet aarzelt om snel achter elk exemplaar aan te gaan dat zijn schuilplaats nadert. Zijn kleur is vooral opvallend, volledig zwart met uitzondering van zijn rode staart, die aanleiding geeft tot een aantal van de namen waaronder hij meestal bekend staat. De zwarte haai kan in het wild tot 20 cm lang worden, hoewel hij in het aquarium meestal niet langer is dan 15 cm. Het heeft een langwerpig, zijdelings samengeperst en zeer aërodynamisch lichaam, zoals voortdurend wordt aangetoond in het aquarium met zijn snelle komen en gaan. Ik heb eerder verwezen naar zijn gedrag om de naam “zwarte haai” of “roodstaarthaai” te rechtvaardigen. In feite hebben aquarianen hem vernoemd naar zijn rugvin, die erg lijkt op die van haaien. Hij heeft een relatief kleine kop in verhouding tot zijn lichaam. Het hoofd heeft grote ogen en een naar beneden gerichte mond, waaraan twee paar kinbanden hangen.

  Kleurstelling

  Het meest opvallende kenmerk van de tweekleurige Labeo is de kleurstelling, volledig zwart met uitzondering van de felrode staartvin.
  De borstvinnen zijn licht oranje gekleurd. Het is gebruikelijk dat sommige exemplaren een witte vlek hebben op de rugvin, wat verward kan worden met het ontstaan van de witte vlekkenziekte. Seksueel dimorfisme is niet erg gemakkelijk te onderscheiden van mannetjes en vrouwtjes, als je niet gewend bent aan het oog. Vrouwtjes zijn iets groter, dikker en afgerond in het ventrale gebied dan mannetjes. Hun kleurstelling is ook iets bleker dan bij mannetjes, intenser.

  Verdeling en habitat

  JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 water teststrips.

  EasyTest met 50 waterteststrips.

  Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut.

  Nitrieten (NO2) van 0 tot 10 mg/l. Het meet de pH van 6,4 tot 9,0. Het is een soort die inheems is in Thailand en in het wild voorkomt in de Mae Klong, Chao Phraya en Bangpakong rivieren. 011 een kleine populatie werd gevonden in het stroomgebied van de Chao Phraya rivier. Zijn status in het wild is niet erg duidelijk, maar hij is ernstig met uitsterven bedreigd.
  De natuurlijke habitat van deze dieren omvat snelle stromingen, met substraten van zand en stenen, met grote hoeveelheden vegetatie. Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

  /p

  Aquariumomstandigheden

  p>In het aquarium wordt aanbevolen om de natuurlijke habitat grotendeels te reproduceren, zodat het een zanderig substraat krijgt, met veel stenen en houtblokken die plaatsen bieden om zich te verstoppen.Het is ook wenselijk dat het aquarium dicht wordt beplant.
  De grootte van het aquarium, die meer dan verplicht is om 150 liter te hebben, moet vrij lang zijn, minstens 80 centimeter, zodat de vissen voldoende ruimte hebben om vrij te kunnen zwemmen. Het aquarium moet worden onderhouden met de volgende parameters 22ºC tot 28ºC

  pH. Tussen 6,5 en 7,5

  GH. 10º

  Dieta

  Ze zijn omnivoor en vraatzuchtig, ze eten bijna alles: levend, droog, bevroren voedsel… in het wild eten ze kleine schaaldieren, insectenlarven… In het aquarium moet de tweekleurige Labeo gevoed worden met gegranuleerd bodemvoedsel, die moet worden aangevuld met levend voedsel (Atemias) en vers plantaardig materiaal, zoals slablaadjes of spinazie, die we eerder zullen bleken (in kokend water zetten en eruit halen) om ze zonder risico’s aan te kunnen bieden.

  De Labeo bicolor is een vrij solitaire vis, die vaak agressief is ten opzichte van andere vissen van dezelfde soort. Met andere vissoorten is het vrij onverschillig, hoewel grotere vissen de rest van het aquarium te veel kunnen storen. Het grote probleem binnen een gezelschapsaquarium is de territorialiteit van het aquarium.
  Ze zijn in staat om iedereen te achtervolgen die zijn territorium in het hele aquarium durft te benaderen. Om hem bij andere soorten te houden, is het raadzaam hem te associëren met Botias, Barbos en andere cypriniden van vergelijkbare grootte. De vissen die we kopen worden commercieel verkregen, behandeld met hormonen om reproductie te bereiken.Het zijn ovipareuze vissen, die in vrijheid hun eieren in planten leggen.Na drie dagen verschijnen de frieten, die (als we reproductie bereiken) gevoed zouden worden met infusies en nauplii van Artemia.

  Bodemreiniger voor UEETEK grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon Vacuümwaterfilter Filterreiniger Sifon Filterreiniger Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

  Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

  Zie biedt

  Foto’s van de tweekleurige Labeo of Black Shark

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.