PEAKS OF NITRITES IN THE AQUARIUM Wat zijn ze, hoe gebeuren ze?

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Hot Water Aquarium ” Arlequin Fish

Artikel Index

Description

De Arlequin Fish of Arlequin Rasbora, is een warme zoetwatervis die behoort tot de Cyprinidae-familie.
Het is aanwezig in aquaria sinds het begin van 1900, toen de eerste Harlekijn-vissen in de aquaria aankwamen. Zijn groeiende populariteit is voor een groot deel te danken aan het feit dat het zeer resistent is tegen ziekten, maar ook dat het een zeer gezellige vis is, een houding die het mogelijk maakt om de ruimte te delen met een grote verscheidenheid aan verschillende soorten. nwezig kunnen we verschillende soorten Harlekijn-vissen vinden: Harlekijn rasbora (goudkleurig), zwarte Harlekijn rasbora en blauwe Harlekijn rasbora. Verschillende studies hebben bevestigd dat de te koop aangeboden Harlekijn-vissoorten morfologische inconsistenties bevatten, het resultaat van kruising tussen verschillende soorten. in het wild meestal niet meer dan 3,2 centimeter, hoewel hij in gevangenschap iets meer kan groeien, tot 4,5 centimeter. De gebruikelijke kleur varieert van roodachtig tot roze of oranje, met een zwarte driehoekige strook van de rugvin tot het midden van de staartvin. Kleuren kunnen onder verschillende omstandigheden veranderen, zoals de kwaliteit van het water, de gezondheid van de vis, zelfs afhankelijk van hun humeur en het tijdstip van de warmte. De bek van de Harlekijn is naar boven gericht, mogelijk omdat het een vis is die zich aan het wateroppervlak voedt. Tussen mannetjes en vrouwtjes zijn er geen grote verschillen, behalve dat volwassen vrouwtjes meestal ronder en groter zijn dan mannetjes, dunner en kleurrijker.
Een andere manier om vrouwtjes van mannetjes te onderscheiden is dat het driehoekige merkteken bij mannetjes scherper en beter gedefinieerd is, terwijl het bij vrouwtjes een meer afgeronde contour heeft.

Verdeling en habitat ??

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 waterteststrips

EasyTest met 50 waterteststrips.

Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut.

Het lijkt erop dat de soorten die in het zuiden van Thailand gevangen worden iets kleiner en dunner zijn dan die uit Singapore en de eilanden Borneo en Sumatra. Hun natuurlijke habitat is een zachte stroming met een overvloedige vegetatie.

Aquariumcondities

Het aquarium moet ongeveer 100 liter groot zijn, met een donkere substraatbodem of in de plaats daarvan en het recreëren van de natuurlijke habitat, er moet een zandbodem worden geplaatst met wortels en houten takken, die schaduwrijke gaten en grotten vormen, waar ze zich kunnen verstoppen.
Bovendien kunnen droge beuken- of eikenbladeren aan het aquarium worden toegevoegd, om een meer natuurlijk gevoel te geven. Deze bladeren, wanneer ze beginnen te ontbinden, zullen dienen als voedsel voor de frituren.
De verlichting van het aquarium moet dimmen. De wateren waarin ze bewegen, zijn niet erg verlicht en een verandering van omgeving zou hen niet goed uitkomen.
De ideale watertemperatuur ligt tussen 21 º en 28 ºC, met een pH tussen 5 en 7,5.

Sales AquaClear Filtration System 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Feeder Aquarium . Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het basisvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

Dieet

Het is een omnivore vis, die zich in het wild voedt met kleine insecten die in het water vallen, wormen, schaaldieren en zoöplankton.
In het aquarium moeten we, om een evenwichtige voeding te behouden, droogvoer van goede kwaliteit leveren, aangevuld met levend voer dat we zelf kunnen krijgen, of anders diepvriesvoer, zoals wormen, Daphnia en Artemia.

Supersales Nr. 1JBL Voedingssupplement NovoArtemio, voor alle aquariumvissen, samengesteld uit gevriesdroogde Artemia-krabben Inclusief: 1x JBl Voedingssupplement 30263 voor Aquarienfische 100 ml Supersales Nr. 2Sera Micron 50 ml (25 g) 50 ml; droogvoer; Productafmetingen: 3,5 x 3,5 x 8,5 cm; gemakkelijk te gebruiken

Behavior en compatibiliteit

We hebben te maken met een zeer kalme soort, die geen problemen heeft met welke soort vis dan ook, behalve met vissen die door hun grootte kunnen eten.Ze zijn in kudden, dus het is aan te raden om een kleine gemeenschap van Harlekijn-vissen te houden. Het kweken van Harlekijn-vissen in een aquarium is mogelijk, zolang de omstandigheden goed zijn. Het eerste wat je moet weten is dat deze soort geen speciale zorg toont voor zijn eieren of zijn pootvis.
Ze planten zich gemakkelijk voort in een gerenommeerd aquarium (vissen die minstens een jaar oud zijn) en waar voldoende vegetatie aanwezig is, omdat hun eieren zich meestal aan de onderkant van de brede bladeren vasthechten.
Voor een betere beheersing van het voortplantingsproces van de Harlekijnsvissen kan een kweekaquarium worden geïnstalleerd. Het aquarium moet worden geconditioneerd met zwakke verlichting, met een gaasbodem of iets dergelijks, zodat de eieren die niet aan de planten blijven plakken en op de bodem vallen, niet binnen het bereik komen van de volwassen vissen, die ze zouden kunnen opeten. De temperatuur van het water moet op het extreem hoge niveau van de ideale situatie liggen, dat wil zeggen boven 28ºC, met een pH tussen 5 en 6,5. De weken voor het kuitschieten moeten kleine hoeveelheden voedsel 2 tot 3 keer per dag worden gevoerd, bij voorkeur van dierlijke oorsprong: insecten, kleine kreeftachtigen… Paaien gebeurt meestal in de vroege ochtenduren, en wordt voorafgegaan door een grote verkering van het mannetje, met loopjes langs het aquarium. Het vrouwtje begint te paaien in kleine groepen, die door het mannetje worden bevrucht. Ze zal altijd een nieuwe groep leggen, wanneer de vorige bevrucht is. Als het kuitschieten voorbij is, is het raadzaam de volwassen vissen te verwijderen, zodat ze de eitjes niet opeten. De frituur zal perfect zwemmen, binnen een week. Tips voor de Harlekijn is een van de vissen die geschikt zijn voor beginnende aquarianen, vanwege het gebruiksgemak, de compatibiliteit en de duurzaamheid, kan hij tot vijf jaar leven. Voor een betere gezondheid is het ideaal om te proberen hun natuurlijke habitat zo veel mogelijk te reproduceren en een dicht beplant aquarium te houden.

Bodemreiniger voor UEETEK grindreiniger Aquarium Batterij Bediening sifonvisbak Stofzuiger waterfilter Sifonreiniger filter

  Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

  Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

  Zie aanbiedingenShare in je netwerken…
  FacebookPinterestTwitterLinkedin

  Andere ideeën die je misschien interesseren:

  1. Kerst 7 maart 2019 om 1:34 uur Zeer goed document. Goed uitgelegd voor beginners zoals ik. Ik heb 2 guppies, 2 platys en 3 zebra’s. Ik heb 1 harlekijnsvis gezien in een winkel. Ik kan er maar 1 zetten of wachten tot er meer komen in een paar maanden? Responderadmin 7 maart 2019 om 5:49 uur Hallo ChristDe Harlekijn vissen hebben een ruim aquarium nodig, dus je hebt me verteld voordat je een vrij klein aquarium hebt, en met te veel inwoners…ik zou er niet meer vissen in zetten. Antwoord 8 april 2019 om 9:46 uur Ik heb een urn van niet meer dan 70 liter, ik wil een mannetje en twee vrouwtjes, kunt u een school bogen? Hoeveel? Dank u. Antwoord 29 april 2019 om 15:37 uur Ik heb een 100L aquarium waarin ik 3 marmeren guramis en 8 harlekijnen heb. Wat betreft de parameters pH van 6,8; GH rond 10 , temperatuur 26-27º, beplant met vallisneria, cryptocorine wendtii en nu probeer ik het te bekleden met montecarlo (die beetje bij beetje groeit :D). Er is geen enkele manier waarop ik harlekijnen kan reproduceren… de guramis hebben het gedaan! Maar harlekijnen… helemaal niets. Kijk, ik zorg voor hem en ik zou erg blij zijn als zijn nakomelingen… Wat kan ik verkeerd doen? Misschien mis ik iets…Responderadmin 29 april 2019 om 17:10 uur Hallo KateAlhoewel ze niet ingewikkeld zijn om te reproduceren, moet je een paar alleen laten in een specifiek aquarium, waar je alle situaties moet reproduceren die ze nodig hebben voor de voortplanting: temperatuur, voeding, pH…Een knuffel. Reageer
  2. Jose Alberto Romero Ruiz 16 april 2020 om 14:29 uur Goedemorgen, ik heb vijf harlekijnen sinds ik anderhalf jaar oud was en een van hen heeft zijn kleur in de schaduw, het is niet helder terwijl de anderen zijn, de parameters zijn prima, wat is het te wijten aan, goed etenRespond

   >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.