SPIDER FISH. Trachinus Draco Aquarium Onderhoudsgids

  • Post author:
  • Post category:vis
  • Post comments:0 Comments

Start ” Zeevis ” Spiderfish

Artikel Index

Spiderfish (Trachinus draco) is een giftige zeevis, behorend tot de familie Trachinidae. Hoewel het geen erg populaire vis in huisaquaria is, heeft het weinig verzorging nodig, waardoor het zeer eenvoudig te onderhouden is.
>Streng>Het heeft geen behoefte aan een aquarium met veel ornamenten, ze zijn vleesetend, sedentair, nachtelijk en brengen een groot deel van de dag verborgen onder de grond door. De spinvis heeft een gemiddelde lengte van 25 tot 30 centimeter, hoewel dit afhankelijk is van de soort en de leeftijd. Hij heeft een vrij grote mond en kop in vergelijking met zijn lichaam, dat vrij langwerpig is, ongeveer zes keer langer dan zijn kop.
Het lichaam is smal en zijdelings wat afgeplat. Zijn hoofd heeft een kleine verhoging waardoor hij over zijn prooi kan waken als hij onder de grond verborgen is, en zijn ogen staan vrij dicht bij elkaar, en hij heeft twee kleine stekeltjes voor elkaar.
De eerste rugvin is kort, meestal donker of zwart van kleur en heeft vijf of zeven stekels die giftig zijn. De tweede rugvin heeft 21 tot 32 zachte stekels die ook giftig zijn en de belangrijkste verdediging tegen roofdieren vormen. Zijn staartvin is licht gebogen. Deze vis heeft een groene tint met donkere vlekken op zijn kop en enkele blauwe en gele lijnen aan beide zijden, dit type van kleuring wordt “cryptisch” genoemd, wat betekent dat hij kan camoufleren met zijn omgeving om onopgemerkt te blijven door zijn vijanden en prooi.

Seksueel dimorfisme

Bij de vrouwtjes en de mannetjes van deze soort is het praktisch onmogelijk om ze te onderscheiden…daarom is er geen seksueel dimorfisme.

Wacht uit! De Spinvissteek is een van de meest bekende giftige vissen (samen met de steenvis of schorpioenvis), omdat het gebruikelijk is om zwemmers en vissers gewond te zien raken door steken van deze vis, vooral op ondiepe waterstranden.
De angel van de spinvis is zeer pijnlijk en moeilijk te behandelen; bij de mens veroorzaakt het symptomen van ontsteking, roodheid, braken, pijn, koorts en zelfs ademhalingsstoornissen en stuiptrekkingen.
Pijn zakt meestal binnen 2-24 uur na de beet, hoewel opgemerkt moet worden dat spinvissen niet agressief zijn ten opzichte van de mens en dat de meeste verwondingen worden veroorzaakt wanneer zwemmers er per ongeluk op trappen of door een slechte behandeling door de vissers. Hun gif wordt gevonden in de stekels die hun rugvinnen omringen. Het is handig om heel voorzichtig te zijn met de behandeling, aangezien deze vis nog steeds zeer giftig is, zelfs na zijn dood.Er is momenteel geen tegengif tegen de beet van deze vis, om deze reden is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te krijgen, aangezien de symptomen gecompliceerd kunnen worden en ernstige gevolgen kunnen veroorzaken, zoals het ontwikkelen van gangreen in het getroffen gebied.

Sales AquaClear Filter System 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Fish Feeder Aquarium… Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

Verdeling en Habitat

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 waterteststrips.

EasyTest met 50 waterteststrips.

Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut Het leefgebied is te vinden in alle gebieden waar zanderige, modderige of grindbodems in overvloed aanwezig zijn, omdat ze gebruikt worden om zich te verstoppen en te jagen.
Ze bewonen zeebodems op verschillende dieptes, variërend van een paar meter tot ongeveer 150 meter diep.
In de zomer is het gebruikelijk om het te vinden in de buurt van de kusten en ondiepe stranden, omdat het zand de habitats simuleert waar het meestal jaagt, en dit omdat het meestal problemen veroorzaakt met zwemmers. De optimale omstandigheden voor de juiste ontwikkeling van de spinvis in gevangenschap zijn: Temperatuur: tussen 15ºC en 30ºC. Dichtheid: 1,025 tot 1,035ºC. Nitraten tot maximaal 60 ppm, waarbij nitrieten en ammoniak worden vermeden.
Deze vissen zijn zeer resistent omdat ze bestand zijn tegen sterke variaties in waterparameters en hoge vervuilingsniveaus, maar het is aan te raden om de bodem van het aquarium over te hevelen, een krachtige filtering te hebben en regelmatig water te verversen, elke week aanbevolen.

Dieet

Hij voedt zich voornamelijk met kleine vissen die op de zeebodem leven, maar ook met kleine schaal- en schelpdieren en weekdieren.
In gevangenschap moet het voedsel voor levende vis worden aangeboden en zelden wordt ingevroren of gedroogd voedsel geaccepteerd, en er moet op worden gelet dat het niet wordt overvoerd, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de vis.
Het moet worden gevoed door het aanbieden van kleine hoeveelheden voedsel, omdat zijn spijsverteringssysteem geen grote hoeveelheden voedsel per dag kan verwerken en het is raadzaam om dit te doen 2-3 keer per week, omdat het een sedentaire vis is die gewend is om lange perioden van inactiviteit door te brengen, wachtend op een prooi om aan te vallen.

Het gedrag en de compatibiliteit

Spiderfish zijn zittend, ze brengen het grootste deel van de dag ondergronds door om zich te camoufleren voor hun mogelijke prooi, in afwachting van het juiste moment om aan te vallen.
Het is nachtelijk en zwemt ‘s nachts, waarbij het het meest kwetsbaar is voor aanvallen van roofdieren, maar heeft meerdere giftige stekels om zich te verdedigen. Het is agressief met andere mannetjes van dezelfde soort en wanneer het zijn territorium moet verdedigen tegen andere vissen, is het ook vaak vijandig tijdens de paartijd. >De levensverwachting van deze vis is niet erg hoog, tussen één en twee jaar van het leven. Bodemreiniger voor UEETEK grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon visreservoir Stofzuiger Water Filterreiniger Sifon Filterreiniger

    Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

    Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten zuigbuis, is het geschikt voor…

    Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen wanneer u een slang op de afvoer aansluit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.