TELESCOPE FISH Nuttige Aquariumgids: Verzorging en Voeding

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

pejelagartoStart ” Warm Water Aquarium ” Pejelagartop>Artikel Index

Contents

Description

De Pejelagarto of Lepisosteus oculatus, is een vis van de familie van Lepisosteiformes, vissen met een zeer karakteristieke morfologie en hebben ook een grote geschiedenis achter de rug, want er is bewijs van hen sinds het Krijt. Het zijn geen vissen voor beginners tot aquaristiek, omdat ze grote aquaria nodig hebben en niet gemakkelijk thuis weg te gooien zijn. Hoewel ze niet al te moeilijk te verzorgen en te onderhouden zijn, is ook op dit punt ervaring in de omgang met grote vissen vereist.

Striggend> De Pejelagarto kan een grootte bereiken tussen 1 meter en 1,25 meter in lengte, zijnde de mannetjes van de Pejelagarto iets kleiner dan de vrouwtjes. Dit is de enige duidelijke seksuele dimorfie, het is moeilijk om het verschil tussen de geslachten te onderscheiden.
Due aan de speciale configuratie van hun zwemblaas, ze zijn in staat om lucht te nemen van het oppervlak.Ze hebben een langwerpig en cilindrisch lichaam, gecomprimeerd aan de achterkant van de vis, en scherp in de snuit waardoor de sensatie van een naald. De snuit kan meer dan de helft van de lengte van zijn hoofd zijn. De schubben die de zijdeachtige zijn ganoïde (diamantvorm), hard, bedekt met een materiaal vergelijkbaar met glazuur, samengevoegd als een scharnier tussen hen en het vormen van een soort van pantser, die sterk vermindert de flexibiliteit. De mond is lang, met een rij van conische slagtanden in volwassenen, die zeer nuttig zijn voor hun manier van voeden. Hij heeft een sterke kaak, zodat hij de schaaldieren waarmee hij zich voedt kan verpletteren. Zijn ogen zijn op de zijkanten van zijn hoofd geplaatst, heel dicht bij de mondhoeken.
In zijn vinnen is een afgeronde staartvin te zien aan het uiteinde van het lichaam, terwijl de borstvinnen zich onder het operculum bevinden.

Kleurstelling

Sterkrachtig>Ze zijn bruin of geelgroen, met veel grotere en langwerpige donkerbruine vlekken op het hoofd. In de buikzone is de kleur veel bleker.
Aan beide zijden van het lichaam heeft twee strepen van een lichtbruine kleur, een meer gedefinieerd die begint bij de ogen tot de staartvin, en de andere in het onderste deel van het lichaam, dat gaat van de borstvin tot de staartvin, meer merkbaar bij jonge exemplaren en eindigt in een opeenvolging van punten bij volwassenen.
Mogelijk bruine vlekken op hun vinnen hebben. Voorzichtige vin heeft geelachtige tinten.

Verdeling en habitat

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 Water Test Strips

 • EasyTest met 50 waterteststrips.
 • Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut.

  Nitrieten (NO2) van 0 tot 10 mg/l.

  Meten de pH van 6,4 tot 9,0

Zie biedt

Deze vis is inheems in de Verenigde Staten, waar hij in het wild te vinden is vanuit het gebied van de Grote Meren (Eire en Michigan) en zich uitstrekt naar het zuiden van de Verenigde Staten (Rio Nueces in Texas en Apalachicola in Florida) en de Golf van Mexico, waar zich kolonies bevinden op de Rio Bravo, op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Habitats variëren van grote meren en rivieren tot langzamere zijrivieren en stilstaand water, hoewel het de voorkeur lijkt te geven aan brede gebieden waar niet veel diepte is. Ze kunnen leven in zoet of brak water in riviermondingen en sommige kustlagunes.
Ze zwemmen graag in gebieden met veel vegetatie, met warm water en een overvloed aan kleine vissen en weekdieren, die deel uitmaken van hun hoofddieet.

Sales AquaClear Filtration System 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Aquarium Feeder… Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

Aquariumvoorwaarden

Sterk>Je hebt een goed formaat aquarium nodig, minstens ongeveer 600 liter, maar idealiter veel groter, meer dan 1.000 liter.
De ideale parameters voor het aquariumwater zijn: temperatuur tussen 12ºC en 20ºC, waterhardheid tot 25º dGH en luchtkwaliteit.
In het aquarium moeten ze voldoende ruimte krijgen om te zwemmen. Ze houden van aquaria met veel waterplanten en niet te veel stroming.
Het zijn roofdieren die zich in het wild voeden met kleine vissen en schaaldieren. Specimens die in het wild worden geïntroduceerd, kunnen moeilijk wennen aan het eten van dood voedsel, maar na een tijdje wennen ze er meestal aan. Als er levende vissen als voedsel worden aangeboden, moeten ze in quarantaine worden geplaatst om te voorkomen dat ze een ziekte overdragen.

Supersales No. 1Tetra – 129160 – tetrawafer Mix – 119 g/250 ml Hele voedselmix voor alle bodemvissen en zeevruchten; Gebruiksaanwijzing: meerdere malen per dag in kleine porties uitdelen. Bestseller No. 2Sera Wels-Chips Nature 1.000 ml Productafmetingen: 16,5 x 10 x 10 cm; Gewicht: 381 g; Droogvoer; Productmodelnummer: 508

Alles te voeden? De jonge vissen moeten elke dag worden gevoederd, maar wanneer ze het volwassen stadium bereiken, moeten ze slechts één of twee keer per week worden gevoederd.

Het is meestal aan te raden om ze alleen te houden, omdat ze alle vissen die kleiner zijn dan zijzelf kunnen opeten, en als ze erg hongerig zijn, zijn ze in staat om vissen die groter zijn dan zijzelf aan te vallen. Voortplanting is moeilijk in aquaria, en is alleen bereikt in kwekerijen die specifiek voor hun kweek bestemd zijn. Het broedseizoen begint in het voorjaar en duurt tot de zomer, in zoet water, met overvloedige vegetatie en ondiep water. Een vrouwtje kan paren met verschillende mannetjes in hetzelfde seizoen. < Ze leggen groene eieren die giftig en kleverig zijn. Als ze eenmaal zijn losgelaten, hechten ze zich aan rotsen en de omringende vegetatie. > Als ze jong zijn, eten ze allerlei kleine ongewervelde dieren, insecten en kleine vissen. Het probleem met het hebben van een zijderups in een huisaquarium ligt in de grootte en de omstandigheden van het aquarium zelf.
In rechthoekige aquaria kunnen de vissen niet goed zwemmen en krijgen ze stress.

Bodemreiniger voor UEETEK Grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon Vacuümwaterfilter Sifon Filterreiniger Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …

Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer.

Zie aanbiedingenShare in je netten…
FacebookPinterestTwitterLinkedin

Andere ideeën waar je misschien in geïnteresseerd bent:

  Mario A. Monroy 4 oktober 2019 om 4:12 uur Kunnen hagedissen met Japanse vissen leven? Responderadmin 4 oktober 2019 om 4:47 uur Hallo MarioAls het aquarium groot genoeg is en ze hebben een vergelijkbare grootte, kan het leven met de Kois.it is niet een zeer gezellige vis.A knuffel.Responder

  Loles 18 november 2019 om 4:12 uur heb ik het in een groot aquarium, maar het voedsel dat ik doi hem vissen vlokken kunnen eten dat? 2 juni 2020 om 3:35 uur heb ik een groot aquarium en geef ik ze sardientjes en kleine visjes te eten, maar mijn vraag is in welke maand of dag leggen de vrouwtjes aan de onderkant van het aquarium eitjes? En hoe lang duurt het voordat ze uitkomen?” AntwoordDmin 4 juni 2020 om 15.17 uur Hallo StephenHet is bijna onmogelijk om ze in een aquarium te laten voortplanten. Geniet ervan, maar hoop niet op een knuffel. Een knuffel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.