WATERKWALITEIT IN WATERMIDDELEN pH, Hardheid, Geleidbaarheid

  • Post author:
  • Post category:vis
  • Post comments:0 Comments

Start ” Het aquarium ” WaterkwaliteitAquariumwater is het fundamentele element voor de aquariumbouw. Met deze absolute waarheid in het achterhoofd is het noodzakelijk om de belangrijkste kenmerken van het water te kennen en te weten hoe het de leden van het aquarium kan beïnvloeden. Al het zoete water dat onze huizen bereikt heeft slechts één oorsprong, namelijk regenwater. Het lijkt misschien dat dit water het meest geschikt is voor een aquarium vanwege de schijnbare reinheid, maar dit is niet het geval, vooral in grote steden waar er veel luchtvervuiling is en regenwater van allemaal wordt geladen.
Het water dat de meest stabiele kenmerken en de beste kwaliteit behoudt is stromend leidingwater.
Index van het artikel

Samenstelling van water

Water is het resultaat van de combinatie van twee gassen, waterstof en zuurstof.De kwaliteit van het water in het aquarium, evenals de chemische samenstelling ervan, zijn fundamentele aspecten voor alle levende wezens in het aquarium.
Voor de verzorging van vissen en planten moeten we bijzondere aandacht besteden aan de volgende kenmerken: pH, hardheid, geleiding en weerstand.. We moeten weten wat ze zijn, hoe ze het aquarium beïnvloeden en hoe we ze kunnen controleren.
In zeewateraquaria moeten we ook aandacht besteden aan de dichtheid van het water, dat meestal 35 gram zout per liter bevat, hoewel het afhankelijk is van de zeeën waarnaar we verwijzen, bijvoorbeeld in de poolzeeën, de dichtheid daalt tot 30-33 gram per liter, terwijl in de Middellandse Zee en de Rode Zee, deze dichtheid toeneemt tot 38-40 gram per liter.

Meten van de pH van het water

De afkorting pH staat voor “waterstofpotentiaal”. De zuurgraad of alkaliteit van water wordt uitgedrukt door de pH en varieert tussen 0 en 14, waarbij 0 de maximale zuurgraad is en een pH van 14 betekent dat we te maken hebben met een zeer alkalisch water. pH 7 is neutraal.
De pH van het aquariumwater moet elke week worden gemeten om de waterkwaliteit te bepalen.
Inlandse vissen hebben een pH nodig tussen 6,5 en 8,5, terwijl Amazonevissen die in zwart water leven de voorkeur geven aan zacht water, tussen 6 en 7, Oost-Afrikaanse soorten de voorkeur geven aan een pH tussen 7,5 en 8, in elk geval heeft u in elk van de kaarten van de aquariumvissen de aanbevolen pH-parameters. colorimetrische methode te gebruiken.Er zijn verschillende soorten tests op de markt, waarvan sommige nauwkeuriger zijn en een groter bereik van de pH-schaal kunnen meten en andere een lagere aflezing geven.
Ze gebruiken meestal een vloeibare oplossing, die in een PH-analyseset zit. In deze kit vindt u een kleurenwiel en een reagens.
Om de pH van het aquarium te kennen, wordt de kleur van het watermengsel en het reagens vergeleken met de kleuren van het wiel.
>Test en Kits om de waterkwaliteit te meten In de markt vinden we alle soorten tests en meters van de waterkwaliteit van het aquarium. Sommige zijn specifiek, om de alkaliteit van het water (pH), de kalkhardheid (KH), de hardheid (dH), het niveau van nitrieten (NO2), nitraten (NO3) en ammoniak (NH3) te meten. <
>De effectiviteit ervan verschilt per model, waarbij de striptesten het eenvoudigst, maar minder betrouwbaar zijn.

211 Meningen Multi-test, 6 in 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.