Zeeanemoon, variëteiten Aquarium Verzorging Gids

 • Post author:
 • Post category:vis
 • Post comments:0 Comments

Start ” Ongewervelde dieren ” Sea Anemonep>Artikel Index

Wat is een anemoon?

De zeeanemonen, ook wel zeeanemonen genoemd, zijn ongewervelde dieren die behoren tot de orde van de hexacorale anthozoën en die zich meestal onderscheiden door het feit dat zij zeedieren zijn die zich kunnen hechten aan het substraat (in het geval van rifanemonen), aan rotsen, aan zand en zelfs aan de schelpen van weekdieren en schaaldieren.
Gelijk aan een opvallende plant, weten veel mensen niet dat het echt een dier is. Van deze solitaire poliepen zijn er echter ten minste 1200 beschreven soorten in de wereld. De onttrekking van deze soorten aan hun habitat als een decoratief element dat kenmerkend is voor grote zeewateraquaria heeft steeds meer aanhangers, waardoor het een van de meest populaire exotische zeedieren onder de oceaanliefhebbers is geworden.
De actinia heeft meerdere tentakels die bewegen op een manier die lijkt op het schommelen van de zeebladeren, Daarom wordt het vaak verward met een plant, maar deze lichte mobiliteit heeft te maken met de verificatie en analyse van de ruimte, en dat is precies de reden waarom het mogelijke prooien kan identificeren door middel van beweging en temperatuursveranderingen in het water.
Deze analyse is mogelijk dankzij een complex netwerk van sensoren die het mogelijk maken om de wereld om hem heen waar te nemen en op zijn voedsel te jagen, ook al hebben ze geen gespecialiseerde zintuiglijke organen zoals ogen, oren of tong. Het zenuwstelsel, hoewel primitief, is belast met de coördinatie van alle processen die betrokken zijn bij de homeostase, die de fysieke en biochemische reacties op een stimulans omvat. /><br /><strong>Ze hebben langwerpige cilindrische lichamen die glad kunnen zijn op hun buitenwand</strong> of enkele uitsteeksels hebben, voorzien van een gelatineachtige laag genaamd mesoglea die dient om een verbazingwekkende plasticiteit en flexibiliteit te ontwikkelen; een kenmerk dat wordt gebruikt om te krimpen of uit te rekken, om sterke zeestromingen te weerstaan en natuurlijk om vast te blijven zitten in het water.<br />Alhoewel de zeeanemoon verwant is aan kwallen en koralen, is het eigenlijk een zeedier. Sommige onderzoeken van het tijdschrift Genome Research suggereren dat volgens zijn genetische code de anemoon in feite half plantaardig is, vanwege de gelijkenis die gevonden wordt in zijn regulering van de genexpressie die bekend staat als microRNA. Dit ongelooflijke dier leeft ook in mutualisme met verschillende soorten zoals de clownvis, ongetwijfeld zijn beroemdste relatie. De clownvis is van nature bedekt met een slijmvlies dat hem immuniteit geeft tegen de anemoonsteek, zodat hij zich tussen zijn tentakels kan verstoppen om aan roofdieren te ontsnappen, en in ruil daarvoor maakt de anemoon gebruik van de voedselresten die de clownvis kan leveren.<img src=

Variëteiten van zeeanemonen

Sommige van de meest populaire soorten zeeanemonen zijn:

Sales AquaClear Filtersysteem 30, 150 (5269)Zie aanbiedingen Petacc Automatic Fish Feeder Aquarium… Zie aanbiedingen Sera Vipagran, het hoofdvoedsel gemaakt van… Zie aanbiedingen

Verdeling en habitat

JBL 2533900 EasyTest 6 in 1 waterteststrips.

EasyTest met 50 waterteststrips.

Strips voor de analyse van 6 belangrijke waterwaarden in 1 minuut waarvan de habitat bij voorkeur bestaat uit rotswanden met voldoende verlichting die zich op 5 meter van het oppervlak bevinden, evenals een ander type anemoon, dat, hoewel het zich ook aan verlichte rotsformaties vasthecht, in wateren tot 25 meter diep kan worden gevonden en 50 cm of meer kan bereiken. wordt gevonden in alle oceanen met een diverse verspreiding, maar het grootste aantal soorten is waargenomen in het Groot Barrièrerif in Australië en in de wateren van de Middellandse Zee. Anemonen in het aquarium Hoewel ze zeer aantrekkelijk zijn, zijn de anemonen zeker niet aan te raden voor degenen die beginnen met de bouw van hun eigen aquarium, omdat ze enige speciale zorg nodig hebben.
De grote omvang van het aquarium is een reden waarom uw aquarium minimaal 400 liter inhoud moet hebben, daarnaast is het aan te raden om het aquarium een jaar oud te maken en zeer goed te verlichten. De watertemperatuur moet tussen de 26-27 ºC gehouden worden met een Ph 8. 3 (max) en een dichtheid van 1.020.

De anemoonsteek

De meeste zeeanemonen zijn echter ongevaarlijk, er zijn gevallen van mensen die door een zeeanemoon worden gestoken. De hoeveelheid toxine die ze kunnen injecteren wordt niet als gevaarlijk beschouwd voor de mens, behalve in geval van een bewezen allergie. De angel kan ook worden behandeld met conventionele eerste hulp en wat warm water in het getroffen gebied.

Wat eten zeeanemonen? Een belangrijk onderdeel van het dieet van de actinia’s is vis, maar ze kunnen ook andere nietsvermoedende wezens eten, zoals zoöplankton, wormen, larven en schaaldieren. Door hun grote poliepen kunnen ze grote prooien, zelfs groter dan zijzelf, binnenkrijgen, die ze immobiliseren door gif in hen te injecteren als ze naderen.
Ze kunnen op elk moment eten wanneer ze de kans krijgen, maar als ze geen voedsel vinden, kunnen ze sterven omdat ze zich niet kunnen bewegen. Terwijl sommige soorten actinia hermafrodieten zijn, hebben andere soorten aparte geslachten, waardoor ze plaats maken voor aseksuele of seksuele voortplanting. Door middel van een ingewikkeld proces dat bekend staat als laterale fusie, kan de zeeanemoon zijn aseksuele voortplanting uitvoeren, waarbij intern een exact deel van zichzelf zal worden geïncubeerd en via een laterale opening naar buiten zal worden uitgestoten. Bij seksuele voortplanting daarentegen zullen sperma en eitjes worden verspreid in het water, waarin de bevruchting zal plaatsvinden als ze elkaar eenmaal hebben ontmoet. Van deze stadia zal slechts een klein aantal anemoonzygoten overleven om volwassen te worden, die zich vastklampen aan rotsformaties met genoeg licht om te overleven, en die dat wel doen kunnen ongeveer 50 jaar of meer leven.

Zee anemoon foto’s

Bodemreiniger voor UEETEK Grindreiniger Aquarium Batterij Bediening Sifon Vacuümwaterfilter Sifon Filterreiniger

 • Het item is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Verwijder het vuil effectief van de bodem van uw aquarium. Ondersteuning twee maten van …
 • Sifonpijp geleverd. Doorstroomsnelheid 520 liter per uur. Met dit apparaat kunt u vuil van de bodem van uw aquarium verwijderen. Geleverd met twee maten aanzuigbuis, is het geschikt voor…

  Het kan ook gebruikt worden als een waterhevel om het water te verversen, of om uw aquarium te legen bij het aansluiten van een slang op de afvoer…

  Zie biedtShare in uw netwerken… ..
  FacebookPinterestTwitterLinkedin

  Andere ideeën die u misschien interesseren:

   Speel 15 mei 2020 om 20:05 uur deze website was voor mij nuttig om meer te leren over zeeanemonen en om me te helpen met een aantal taken. dank u wel.

   antwoord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.